Yin Yoga

Yin Yoga is tegenwoordig niet meer weg te denken, tijd nemen om te mogen voelen en het ervaren van diepe ontspanning. We hebben in ons dadelijks leven vaak te maken met stress, door welke factoren ook. We voelen ons geleefd en ervaren dat er weinig ruimte is voor ontspanning. Juist daarom kan Yin Yoga echt heel goed voor jou zijn. Bij de Yin Yoga hoef je niets actief te doen, enkel er kunnen zijn. Door je helemaal aan de houding over te geven vanuit ontspanning, zal de zwaartekracht haar werk doen en zal jij ervaren dat er ruimte ontstaat fysiek en mentaal.

Bij de Yin Yoga houden we de houding gemiddeld tussen de 3-5 minuten aan en richt zich voornamelijk op het creëren van ruimte in het bindweefsel en gewrichten. Je bindweefsel speelt een grote rol in het dadelijk leven en het fysiek gestel van je lichaam. Maar bij de Yin Yoga staat het ook voor het leren los te laten en te kunnen ontspannen. Niet altijd gaat dat even makkelijk en soms kom je jezelf hier behoorlijk in tegen, zolang je er maar bewust van bent en je open kan stellen voor jezelf dat het er mag zijn, zal het bijdragen aan een goede balans tussen lichaam en geest. Jou lichaam en geest zijn dan in staat om te kunnen herstellen en opladen en het doorstromen van een goede Chi.

Yoga en Mindfulness zijn aan elkaar verbonden en gaan over het ervaren het her of erkennen van ontspanning en spanningen. Alles wat je ervaart in het dagelijks leven zou je terug kunnen koppelen, of ondervinden op de mat, maar andersom natuurlijk ook.

Distraction is the main problem for us all – what the Buddha called the

Monkey mind. We need to tame this monkey mind.

– Tenzin Palmo –

Pilates

Door het regelmatig beoefenen van Pilates geeft dat meer spierkracht, flexibiliteit en meer lichaamscontrole. Het verbetert de lichaamshouding, je wordt je steeds meer bewuster van je lichaam en vergroot daarnaast de longcapaciteit. Het vergt wel enige concentratie van jezelf, tijd en natuurlijk inspanning. Doel is het creëren van een sterk spiersysteem en een soepel lichaam. Pilates is geschikt voor iedereen en het geeft je de kracht om jezelf uit te blijven dagen, steeds weer opnieuw.

Deze methode is ooit ontwikkeld door Joseph Pilates. Hij ontwikkelde deze methode in eerste instantie tijdens de Eerste Wereldoorlog als revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen.

“Physical Fitness is the first requisite of happines – Joseph Pilates-